Een dynamische kick-off bijeenkomst triggert duurzaam ondernemend leiderschap in het beroepsonderwijs en -opleiding

Het GreenELEMENT-project, gericht op het bevorderen van duurzaam zakelijk leiderschap, werd gelanceerd met een dynamische kick-off bijeenkomst in Rotterdam, Nederland. Onder leiding van NEFINIA, de projectcoördinatoren, en met de deelname van partners uit Griekenland, Denemarken, Bulgarije en Cyprus, was de bijeenkomst op 23/11 een knooppunt voor het bevorderen van groene bedrijfspraktijken in het beroepsonderwijs en de beroepsopleiding (VET).

Met een gedeelde toewijding om innovatie en duurzaamheid te stimuleren, kwamen de deelnemers samen om het podium te bereiden voor een levensveranderende reis naar groener, bewuster leiderschap.

TPM

De kern van de bijeenkomst was een gerichte discussie over de primaire doelstellingen van het project, met name de formulering van het trainingsprogramma Green Business Leadership Key Competencies (GBLC). Dit initiatief was bedoeld om trainers van beroepsonderwijs en -opleiding te voorzien van de vereiste vaardigheden en kennis om een nieuw soort bedrijfsleiders te creëren die zijn toegerust om de duurzaamheidsuitdagingen van de 21e eeuw aan te pakken. Met een sterke nadruk op het ontwikkelen van een ‘groene leiderschapsmentaliteit’ probeert het project verantwoord marktgedrag op te bouwen en milieu- en maatschappelijk rentmeesterschap onder leiders van kleine en middelgrote ondernemingen (MKB) te bevorderen.

Het resultaat van de bijeenkomst werd gekenmerkt door beslissende discussies over besluitvorming, het definiëren van verantwoordelijkheden en de strategische verspreiding van de visie en doelstellingen van het project. Naarmate het project de volgende fase ingaat, beloven de inspanningen van de diverse partners te zullen leiden tot betekenisvolle veranderingen op het gebied van beroepsonderwijs en duurzame bedrijfspraktijken. Gewapend met een gedeelde visie en een toewijding aan innovatie, is het GreenELEMENT-project klaar om een mentaliteitsverandering in de richting van groener, duurzamer leiderschap in het zakelijke landschap van morgen te katalyseren.

Gefinancierd door de Europese Unie. Opvattingen en meningen zijn echter uitsluitend die van de auteur(s) en komen niet noodzakelijkerwijs overeen met die van de Europese Unie of het Uitvoerend Agentschap voor onderwijs en cultuur (EACEA). Noch de Europese Unie, noch EACEA kan hiervoor verantwoordelijk worden gehouden. 2022-1-NL01-KA220-VET-000087087

Follow Us:

Copyright © 2023 Green Element. All Rights Reserved

Powered by Innovation Hive